micromobiliteit
Het autoverkeer in de steden loopt vast en de luchtkwaliteit in drukke straten is slecht. In steden zoeken mensen alternatieven om van A naar B te komen. Micromobiliteit - innovatieve, kleine, elektrische vervoersmiddelen - is een alternatief voor vastlopend autoverkeer of overvol openbaar vervoer. De (elektrische) fiets - van oudsher populair in de fietslanden Nederland, België en Denemarken - wordt wereldwijd door hipsters omarmd. De E-step maakt een stormachtige ontwikkeling door. Waar autodelen moeizaam op gang komt, is een deelstep vanzelfsprekend. Autofabrikanten ontwikkelen voertuigen voor the last mile, zodat fileleed en parkeergedoe omzeild kan worden. Iwheels of LEV (lichte elektrische voertuigen) brengen flexibliteit en fun. The last mile is niet het probleem ('hoe kom ik op mijn bestemming'), the first mile ('hoe begin ik mijn reis') bepaalt hoe flexibel je onderweg bent.
Klik hier voor een brochure.
Woon-werkverkeer
Iwheels worden - soms door te delen - meer en meer gebruikt voor woon-werkverkeer. Op verschillende trajecten is de trein in combinatie met een Iwheels voor de de first en last mile sneller dan de auto én zeker sneller dan de trein en bus of tram. We hebben diverse trajecten gereden en reistijden vergeleken. Verrijk dit met jouw ervaringen. Reis je met een monowheel, E-step of mini-scooter, geef dan je reistijd aan ons door.
Een opvouwbare Iwheel mag je - net als een opvouwbare fiets of kinderwagen - gratis meenemen in de trein. Opgevouwen moeten ze kleiner zijn dan 120x90 cm en in de bagageruimte tussen de zitbanken worden gezet. Grotere Iwheels mogen tijdens de spits niet mee in de trein en buiten de spits moet je een fiets-dagkaart kopen.
In Nederland ontkom je er niet aan dat je af en toe met je Iwheel in een regenbui rijdt. 'Buienalarm' en 'het regent bijna nooit.nl' houden dit al jaren bij en constateren dat dit minder dan 10% van de tijd het geval is.
Stuur een woon-werkverkeer traject in.