E-cargo

 

Vrachtvervoer in de stad gaat elektrisch, want geen lawaai én geen uitstoot. Pizzakoeriers stappen over op elektrische scooters en fietsen. Iwheels worden gebruikt voor bezorging in de stad.

 

De Stint  - een elektrische bolderwagen - is in de kinderopvang niet meer weg te denken en wordt ook gebruikt voor catering en (post-)bezorging. In Nederland mocht je er mee op het fietspad of de weg rijden, vanaf 16 jaar en ook zonder rijbewijs. N.a.v. eerste onderzoeksbevindingen van een verschrikkelijk dodelijk ongval met een Stint is in oktober de toelating op de openbare weg door de Minister van Infrastructuur en Waterstaat ingetrokken. 

De Nimble  - een "transport-step" - heeft geen elektrische ondersteuning en wordt in magazijnen, voor boodschappen en korte ritjes gebruikt. Met de Nimble  mag je zowel op de stoep als op het fietspad. Wanneer komt de eerste elektrische tranport-step op de markt ?

 

De M-Scooter  met stalen manden wordt alleen gebruikt in magazijnen en op bedrijfsterreinen, want is niet toegelaten op de openbare weg.

 

Mercane ontwikkelt de eWagon  voor huis-, tuin-, keuken-transport.

 

 

 

Innovatieve en elektrische vracht- of transportscooters worden ontwikkeld met een groter bereik en vooral sneller (45 km/uur en harder) dan de klassieke bakfiets. Wel is een valhelm verplicht. Ze zijn nu nog niet verkrijgbaar en het is niet duidelijk of ze in Europa op de openbare weg worden toegelaten.

 

KUBOKubo

EQUS

Equs

Tripl