Iwheel als accessoire

 

 

 

 

 

 

Is de Iwheel binnenkort een extra accessoire bij de aankoop van een nieuwe (elektrische) auto ? Autofabrikanten zoeken een antwoord op de dichtslibbende wegen en vervuiling in de stad. Mercedes, Ford en Kia presenteerden afgelopen jaren al E-bikes. Volkswagen, BMW, Peugot, Hyundia en Audi ontwikkelden een elektrische step voor the last mile. De Peugot 3008 SUV is de eerste auto die bij de dealer kan worden aangeschaft met een e-Kick  en een laadstation als extra accessoire. 


Vooralsnog lijken Audi, Hyundai en BMW hun e-Board , Ioniq scooter  resp. CitySurfer  niet in productie te nemen. Ook voldoen deze elektrische steps nog niet aan de Europese toelatingseisen voor de openbare weg. Volkswagen kondigde al in 2016 een 'last mile surfer' voor minder dan €1000,- aan, dit jaar wordt de Cityskater in produktie genomen.

 

De motor-divisie van BMW heeft met de fietsenfabrikant Kettler Alu Rad een step met elektrische ondersteuning - de X2City - ontwikkeld. Deze is vanaf 2018 via de retail-kanalen van Kettler verkrijgbaar.