Iwheel als accessoire

Is de Iwheel binnenkort een extra accessoire bij de aankoop van een nieuwe (elektrische) auto ? Autofabrikanten zoeken een antwoord op de dichtslibbende wegen en vervuiling in de stad. Mercedes, Ford en Kia presenteerden afgelopen jaren al E-bikes. Volkswagen, BMW, Peugot, Hyundia en Audi ontwikkelden een elektrische step voor the last mile. De Peugot 3008 SUV is de eerste auto die bij de dealer kan worden aangeschaft met een e-Kick  en een laadstation als extra accessoire. Gek, dat iedere auto nog een reservewiel heeft voor de zeldzame keer dat je met een lekke band stil staat en dat er maar één auto is met een E-step waarmee je verder kan als je in het stadsverkeer vastloopt.


Vooralsnog lijken Audi, Hyundai en BMW hun e-Board , Ioniq scooter  resp. CitySurfer  niet in productie te nemen. Ook voldoen deze elektrische steps nog niet aan de Europese toelatingseisen voor de openbare weg. Volkswagen kondigde al in 2016 een 'last mile surfer' voor minder dan €1000,- aan, dit jaar wordt de Cityskater in produktie genomen.

 

De motor-divisie van BMW heeft met de fietsenfabrikant Kettler Alu Rad een step met elektrische ondersteuning - de X2City - ontwikkeld. Deze is via de retail-kanalen van Kettler verkrijgbaar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Seat  is met Segway  in zee gegaan en verkoopt nu ook E-steps. Seat wil dit verder uitbouwen naar deelsteps en is daarmee het eerste automotive-bedrijf dat zich ook op micromobiliteit richt.