Iwheels in de bonus

 

Je ziet ze overal op straat: skateboards, balance boards, E-steps, jongeren en steeds vaker volwassenen. In de winkel kijken we van een scootmobiel niet meer op en ook een kind mag haar stepje meenemen. Natuurlijk moet je opletten om nergens tegenaan te botsen, dat doe je immers ook met je winkelwagentje. Iwheels worden nog vaak geweerd in winkels; tijd om ze eens te testen.

 

 

Studenten van de Haagse Hogeschool - onder begeleiding van docent David Tiemens van de Bèta Factory - deden de test en Albert Heijn in Delft was het 'Learning Lab'.  De plek was ideaal voor de Iwheels: Trikke, Qugo, Oxboard en Citycruiser. De supermarkt - twee jaar terug nog een autoshowroom - heeft een egale vloer en veel ruimte tussen de schappen. Uniek was dat filiaalmanager Sandra Kommene haar supermarkt open stelde als proeftuin.

 

De test verliep boven verwachting !  Vooraf waren we een beetje bezorgd of de pittig rijdende Iwheels niet tot slapstick-taferelen zouden leiden en met de andere klanten tussen de tomaten zouden eindigen. Maar de studenten - op straat rijden ze met spinnende wielen weg - deden binnen met aangepaste snelheid hun boodschappen en konden op hun Iwheel ook nog Albert Heijn producten proeven. Ook andere klanten reageerden positief en nieuwsgierig. Eén van de studenten maakt een praatje met een enthousiaste dame in een scootmobiel; ze voelde zich eindelijk geen uitzondering in de supermarkt en wil nu ook een hipper model. Bij het vriesvak was het met een Iwheel toch even lastig en moest er afgestapt worden. Met één hand aan de knijprem, krijg je het vriesvak niet makkelijk open en zeker geen pak spinazie te pakken. Dit nemen we mee als aandachtspunt voor de fabrikant. De ultieme test voor de Iwheels - bij de kassa in de rij aansluiten en betalen - verliep makkelijk en vlekkeloos. Geen enkele Iwheel had de brede kassa voor kinderwagen en scootmobiel nodig.