Last mile Delft Campus

 

In zijn afstudeerproject aan de Haagse Hogeschool  onderzocht Valentijn Kol in 2017 the last mile vanaf de Delftse stations. Kunnen Iwheels de TUDelft  en het DelfTechpark  vanuit station Delft Zuid/Campus  snel én aantrekkelijk bereikbaar maken. Dit heeft ook de aandacht van de Gemeente Delft, omdat het nieuwe ondergrondse station Delft  erg druk is. De fietsenstalling is vaak vol, OV-fietsen tekort én de stroom studenten en werkenden (over-)belast de fietsroutes en bussen vanaf het station. Hoe kunnen Iwheels ingezet worden voor the last mile van het station Delft Zuid/Campus naar de TU-wijk ?

 

Valentijn bekeek verschillende aspecten: gaan treinreizigers in Delft Zuid/Campus  i.p.v. Delft  uitstappen als daar Iwheels voor de the last mile  gebruikt kunnen worden; is het mogelijk om diezelfde Iwheels buiten de spits - met een slimme app - voor andere doeleinden (bijv. bezorgdiensten) te gebruiken en welke faciliteiten moet een transferpunt voor Iwheels op het station bieden Verschillende treinreizigers maakten een ritje met een Iwheel van of naar het station en Valentijn reed op zijn longboard mee om onderweg onderzoeksvragen en rijgedrag te bespreken. Valentijn presenteerde zijn onderzoek in juni 2017 met een film over een betere verbinding - met meer fun - tussen station Delft Zuid/Campus  en de TU-wijk. Delft op Zondag sprak hem daarover.

 

 

In het voorjaar van 2019 krijgt dit onderzoek een vervolg in een living lab last mile met opvouwbare Iwheels vanaf DelfTechpark en Technopolis  naar station Delft Zuid/Campus. Kunnen we bedrijven en werknemers met de fun en flexibiliteit van Iwheels uitdagen de auto te laten staan voor woon-werkverkeer of werkritjes in en om Delft en Den Haag ?