living lab Delft Technology Park

 

Dit voorjaar start een living lab last mile  met Iwheels - personal light electric vehicles (PLEV). In het Delft Technology Park  zijn al verschillende elektrische vervoermiddelen, zoals E-scooters en E-bikes - beschikbaar; een vervoermiddel voor de first & last mile vanaf station Delft Campus is er nog niet. In de living lab last mile  dagen we werknemers uit vanwege de fun en flexibiliteit van Iwheels de auto te laten staan voor zowel woon-werkverkeer als werkritjes in en om Delft. Lunch in de binnenstad, afspraak op het gemeentehuis, overleg op de universiteitscampus, met een Iwheel ben je er zo.

 

Vanwege de drukte op de uitvalwegsweg N470 naar de nabije A13 of A4 wil het Gebiedsfonds Delft Technology Park  alternatieven voor de auto stimuleren. Zowel voor woon-werkverkeer als voor ritjes op het Delftechpark  is de auto veruit favoriet. Logisch vanwege het beperkte openbaar vervoer. Veel werknemers kiezen dagelijks voor de auto naar het werk, omdat ze die auto overdag af en toe ook nodig hebben voor een werkrit in Delft of Den Haag.

Station Delft-Campus - dat maar twee kilometer verder ligt - heeft geen last mile voorziening voor DelfTechPark en Technopolis.  Opvouwbare Iwheels kunnen wel een oplossing voor the last mile  bieden. Met een living lab last mile  maken bedrijven en hun medewerkers kennis met Iwheels. Dit als onderdeel van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Iwheels passen bij het innovatieve imago, de techbedrijven zijn sneller en beter bereikbaar én Iwheels geven meer fun en flexibiliteit. Parkeren is geen issue, Iwheels nemen weinig ruimte in beslag. Als Iwheels bij de receptie worden neergezet, kunnen verschillende medewerkers er gebruik van maken.

Dit voorjaar start de living lab last mile  met bedrijven, waarin de werknemers kennismaken met het gebruik van Iwheels (opvouwbare, elektrische step en/of mini-scooter) in combinatie met openbaar vervoer. Het is onderdeel van de aanpak van Bereikbaar Haaglanden.

 

Wees er snel bij. De inschrijving mail voor de living lab last mile  is nog open. We starten eind februari met slechts vier bedrijven.