living lab last mile

 

Op 25 en 26 maart start de eerste living lab last mile met Iwheels - personal light electric vehicles (PLEV). TUDelft  heeft de primeur en Yes!Delft (Technostarters Delft Vastgoed BV) volgt op 1 en 2  april met 8 start-ups en TJIP  in mei. In het Delft Technology Park  zijn al verschillende elektrische vervoermiddelen, zoals E-scooters en E-bikes - beschikbaar; een vervoermiddel voor the last mile  vanaf station Delft Zuid/Campus is er nog niet. In de living lab last mile  dagen we werknemers uit vanwege de fun en flexibiliteit van Iwheels de auto te laten staan voor zowel woon-werkverkeer als werkritjes in en om Delft. 

 

 

Vanwege de drukte op de uitvalwegsweg N470 naar de nabije A13 of A4 wil het Gebiedsfonds Delft Technology Park  alternatieven voor de auto stimuleren. Zowel voor woon-werkverkeer als voor ritjes op het Delftechpark  is de auto veruit favoriet. Logisch vanwege het beperkte openbaar vervoer. Veel werknemers kiezen dagelijks voor de auto naar het werk, omdat ze die auto overdag af en toe ook nodig hebben voor een werkrit in Delft of Den Haag.

 

Station Delft Zuid/Campus  - dat maar twee kilometer verder ligt - heeft geen last mile voorziening voor DelfTechPark en Technopolis.  Opvouwbare Iwheels kunnen wel een oplossing voor the last mile  bieden. Met een living lab last mile  maken bedrijven en hun medewerkers kennis met Iwheels. Dit als onderdeel van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Iwheels passen bij het innovatieve imago, de techbedrijven zijn sneller en beter bereikbaar én Iwheels geven meer fun en flexibiliteit. Parkeren is geen issue, Iwheels nemen weinig ruimte in beslag. Als Iwheels bij de receptie worden neergezet, kunnen verschillende medewerkers er gebruik van maken.

 

Eind maart start de living lab last mile  met bedrijven op het DelfTechPark - te beginnen met TUdelft, Yes!Delft en TJIP - waarin werknemers kennismaken met het gebruik van Iwheels (opvouwbare E-step en/of mini-scooter) in combinatie met openbaar vervoer. Het is onderdeel van de aanpak van Bereikbaar Haaglanden. In december is deze Living Lab afgerond.

 

Wees er snel bij. De inschrijving mail voor de living lab last mile  is nog open tot medio april.

 

 

Nederlandse primeur met E-steps

Dit voorjaar heeft de TUDelft  een "menukaart" om haar medewerkers te verleiden anders te reizen. De "menukaart" biedt een keuze uit E-bike, OV-fiets met OV-pas van Bereikbaar Haaglanden,  meer thuiswerken óf een innovatieve E-step met OV-pas. Acht weken lang kunnen medewerkers hun keuze uitproberen.

Omdat een opvouwbare E-step in combinatie met OV nieuw is, volgt We All Wheel  dit met de living lab methode.

 

Ben je voor je bedrijf geïnteresseerd in een living lab, neem dan contact mail  op.